Legia Cudzoziemska
Normalnie jak chcecie to wam zdradzę taktykę jak można przetrzymać tyle milionów surowców żeby ich nikt nie ukradł....
To tak, takie podstawy:
*40 dużych transporterów = milion surowców do przewiezienia.
No więc jak już mamy z 2 miliony metalu i milion kruchy (albo coś koło tego) to możemy zacząć badać coś nagdroższego. tak na 60 godzin i jak będziemy tylko chcieli to to przerywamy i wszystkie surowce wracają.
Tak samo można zrobić z budynkami tylko trzeba pamiętać żeby zdążyć je przerwać zanim się skończą budować (i wtedy można jeszcze raz kliknąć
) i przez to 'znika' nam dość dużo surowców.
A co zrobic z resztą? to albo przesłać wszystko gdzieć... z misją stacjonuj i zawrócić. (tylko trzeba być na necie)
Albo to co niedawno odkryłem mamy jeden recykler i tyle '40' dt. ile mamy milionów. i wysyłąmy to wszystko na pola zniszczń, obojętnie w sumie jakie (tylko żeby istniały) z misją zbieraj i wpisujemy tam wszystkie surowce żeby wzieło ze sobą. tylko z opóźnieniem. i jak chcemy te surowce za 24h to wysyłąmy na 12h.
co prawda nie wiem włąśnie jak to jest wtedy z falangą ale możemy się modlić żeby nas nikt nie namierzył ;] ale w każdym razie to działa.
No i mi się udało a raportów miałem dużo ale nic u mnie nie widzieli...
Nie raz stosowałam tektykę wysyłania transporterów z recyklerami gdy zbierałam dużą ilość surowców. Niestety dla falangi flota ta jest widoczna ale tylko gdy skanowana jest planeta z której zostały wysłane recyklery. Gdy jest skanowana planeta z której zbiera się szczątki falanga nie widzi floty. Aby flota była całkowicie niewidoczna należy wysłac całość: transportery i recykler na pole zniszczeń z księżyca. Cuż ja nie posiadam księżyca więc ten manewr jest dla mnie niedostępny
I ... gratulacje Paulo niezła taktyka
Ostatnio edytowany przez Weronika (2007-02-10 19:43:16)